Guys, this post is different compared to my other post, this contains some problems and their solutions. They will help our 7th grade math students. It has different types of problems in it. Check them out below.
Problem 1:
John invested RS 8000 for 60 months. The simple interest he received of RS 1500. Find rate of interest?
Answer: 3.75%
Problem 2:
What is the percentage of 74?
Answer: 74%
Problem 3:
Find the area of a rectangle with base of length is 11 inches and height of 3 inches.
Answer: 33 square inches.
Problem 4:
Find the area and perimeter of a rectangle with length 10cm and breadth 3cm.
Answer: Area of a rectangle = 30cm2 Perimeter of a rectangle = 26cm
Problem 5:
Change ¾ into decimal?
Solution: 0.75
Problem 6:
Write all the factors of 68
Solution: 1, 2, 4, 17, 34 and 68
Problem 7:
The two quantities are not in the same units. Therefore, we have to convert them into same unit.
Solution: ratio is 3: 5
Problem 8:
One of the sides and corresponding height of a parallelogram are 5 cm and 3cm respectively. Find the area of the parallelogram.
Solution: 15cm2
There are problems related to geometry and arithmetic check them out..Leave your comments on this post.
No comments:
Post a Comment